21 Aralık 2008 Pazar

DÜNYANIN YEDİ HÂRİKASI

Bir grup öğrenciden dünyanın yedi hârikasının neler olduğuna dâir liste yapmaları istenir. Aralarında anlaşmazlıklar çıkar ama aşağıdakilerde karar kılarlar: 1. Mısır’ın büyük piramitleri, 2. Taç Mahal, 3. Büyük Kanyon, 4. Panama Kanalı, 5. Empire State Binâsı, 6. St. Peter Bazilikası (St. Peter’s Basilica), 7. Çin Seddi
Öğretmen oyları toplarken sessizce duran bir kız öğrencisinin kâğıdını vermemiş olduğunu fark eder. Sonra öğrencisine hazırladığı listeyle ilgili bir problem olup olmadığını sorar. Öğrenci:
“Evet, biraz. O kadar çok şey var ki, bir türlü karar veremiyorum!” der. Öğretmen: “Peki, söyle bakalım; senin listende neler var?” diye sorar. Kız öğrenci önce duraksar ve sonra okumaya başlar:
“Bence dünyanın yedi hârikası: 1. Görmek, 2. İşitmek 3. Dokunmak, 4. Tatmak, 5. Hissetmek, 6. Gülmek, 7. Sevmek, odada sinek uçsa sesi duyulacak bir sessizlik olur.
Basit, sıradan ve normal sayıp gözden kaçırdığımız şeyler gerçekte ne kadar da mükemmeldirler. Samîmî bir hatırlatma: Hayattaki en değerli şeyler, satın alınamayanlardır!

2 yorum:

dodo dedi ki...

dodo der ki;

İlk kez civciv gören bir bebeğin yüzündeki şaşkınlık ve sevince ortak olmak da, dünyanın en harika şeyi olmasa da, şâhanedir..

(Meğer, blogun 2008 yılı yazılarında bir cevher gizliymiş.. İnsan devamlı en yeni ile ilgilenince, gerideki güzellikleri farkedemiyor çoğu zaman..)

-dodo-

deniz dedi ki...

O saf masumiyetin gülüşünü görmek kadar insana huzur veren şeyler sayılıdır bence de.
Zaman ayırıp eskilere de göz atmanız beni çok mutlu etti. Teşekkür ediyorum..